Radyoloji Teknikerleri TBMM’de

Müthişti, sesimizi duyurmak için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Sağlık Profesyonelleri Platformu olarak MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan ile birlikte organize ettiğimiz konferansımız da Radyoloji Teknikerlerini temsilen söz hakkı alan Kübra Akıncı konuşmasında ‘’Radyoloji teknikerliği tehlikeli işler sınıfındadır, radyasyona maruz kalmaktadır. Yılda altı bin mezun veren bölümümüz maalesef şehir hastanelerinde taşerona devredilmiştir. Bir cihaz kullanmamız gerekirken, üç cihaz kullandırılmaktadır. Çalışanlar arasında kanser vakaları artmakta bunların nedenleri araştırılmalıdır. Gereksiz tetkiklerin önüne geçilmesi hem çalışan, hem de hasta sağlığı için önemlidir. Şehir hastanelerinde ve özel sektörde ücret, asgari ücretin üzerinde olmalıdır. Ön lisans düzeyindeki eğitimin, lisans düzeyine çıkarılması için çalışmalar yapılmalıdır.’’
Genç meslektaşımızın bu haklı sözlerine katılıyoruz. Mesleğimiz ve meslektaşlarımızın için her zaman her yerde çalışmaya ve gür sesi olmaya devam edeceğiz.

Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı Barış Cavlı

Açılış Konuşması – Prof.Dr. Tülin Düger