Tıbbi Görüntüleme Eğitimi lisans düzeyinde olmalı mı?

Radyoloji Bölümü 4 Yıl Olmalı mı?

Uzun yıllardır Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Yönetim Kurulu olarak lisans çalışmalarına önem vermiştik, bununla ilgili gitmediğimiz kapı kalmadı. YÖK, Sağlık Bakanlığı Yetkileri ve Bakanlık arasında mekik dokuduk ve her zaman “Sizinle ilgili sorun yok, diğer mesleklerin dernekleri ile bir araya geleceğiz” dendi. Burada öncelik Radyoloji’ye verilirse diğer meslekler ile ilgili sorun çıkma ihtimali sebebiyle bekleyişe geçmiştik.

Bugün Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün organize etmiş olduğu tüm mesleklerin Derneklerini Bir araya getiren Sağlık Meslekleri Bilgilendirme Toplantısı‘nda yol haritası çizilmesi görüşüldü. Bu toplantıya Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nezaket Özgür ve Yönetim Kurulu üyesi Hakan Kutlu katıldı.
Bu toplantıda bizler için mutlu eden gelişme, Daire Başkanımız Dr. Kemal Serdaroğlu’nun, lisans konusuna meslek olarak radyolojiyi örnek göstererek başladığı konuşmasında Radyoloji ve diğer meslekler 4 yıllık olmalı mı? sözüyle konuya başlamış olmasıydı.

Buradaki tüm örneklerini Radyoloji üzerinden yapmış olması bizler için mutluluk vericiydi.

Biz bu işe gönül verdik, bu iş için çok çabaladık, mutlaka 4 yıl olacak, umarız diğer meslekler de en kısa sürede hazır hale gelir ve bölümümüz iki yıl içinde lisans programı başlamış olur.

Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Yönetim Kurulu