Sağlık Bakanlığında Radyoloji Teknikeri sorunları görüşüldü.

Radyoloji Teknikerleri Sorunları Sağlık Bakanlığı üst makam düzeyinde konuşuldu.

Radyoloji Teknikerleri/Teknisyenleri Derneği olarak Bakan Yardımcısı Prof.Dr Muhammet Güven ile Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı Barış Cavlı, Başkan Yardımcısı Nezaket Özgür ve Sağlık Bakanlığı İstanbul Radyoloji il Koordinatörü Prof.Dr.Hakkı Muammer Karakaş ile bir araya geldik. Oldukça samimi ortamda geçen görüşmeler de performans sistemi üzerinde değişiklikler üzerinde çalışmalar yapıldığını aktardı ve aşağıdaki konular hakkında ilgili raporumuzu beklediğini bildirmesi ile görüşme bitmiştir.

Başlıca konu başlıkları;
* İyonizan radyasyonla çalışan Birimlerin de riskli birim katsayı farkından yaranlanmasının üzerinde durduk bu konuda ilerleyebileceklerini belirtti.
*Lisans konusunda kendi meslek daire başkanlığı ile çalışma yapılacağını belirtmesi üzerine,kendi ekibini kongremize davet ederek lisans çalıştayı yapılmasını karar verdik.
*Tetkik yoğunluğu ile yapılan çalışmaların üzerinde bilgi alışverişinde bulunduk ,bu konuda destek verebileceğimizi aktardıktan sonra kendilerini Kongremizde yapılacak interaktif oturuma davet ederek meslektaşlarımız ile görüş alışverişinde bulunulmasına karar verildi.

Bu amaçla Sağlık Bakanlığı Teletip sistemi yazılım mimarı Yaşar Alper Özkaya yapılan çalışmaları aktarması ve fikir alışverişinde bulunmak üzere Kongremize davet edildi.

Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı Barış Cavlı

25,865 total views, 2 views today