Sağlık Bakanlığında önemli görüşme

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK MESLEKLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI  Başkan Dr. Kemal Serdaroğlu ve T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TETKİK VE TEŞHİS HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Başkan İbrahim Karakuş ile Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı Mehmet Erkek, Başkan Yardımcıları Nezaket Özgür ve Aydın Kuran ile Genel Müdür Barış Cavlı ile bir araya geldik.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen bu görüşmeler lisans düzeyi eğitim  konusunda  oldukça ilerleme sağlandığını  gözlemledik. Daha önce her ne kadar Radyoloji adına lisans çalışmaları oldukça ileri düzeyde olsa da diğer 39 meslek adına ilerleme sınırlı idi ve bizler de bu sınırlı ilerleme karşısında çaresizce beklemekteydik.

Şu an Bakanlık içinde bir heyet oluştuğunu ve bu komisyonun bu görev tanımlarını hızlıca yapacakları bilgisi tarafımıza ulaştı. Şu an için lisans düzeyi eğitimi konusunda, emin olduğumuz tek şey herkesin dört yıllık lisans eğitimi için bizleri desteklediğidir.

Ayrıca tetkik ve teşhis yoğunluğu için sahadan ciddi sıkıntılar gelmektedir. Özellikle ayarlanan Pediatrik CT dozlarının yüksek olmasının sıkıntılarının olacağını , il içindeki denetimlerin kendi hastanelerindeki doktorlar tarafından denetlenmemesi gerektiğini, çapraz denetim ile denetleme yapılmasını ve bunlar gibi konularda derneğimizin  görüşlerini aktardık.

Görüşmeler aynı sıklıkla devam etmesini karara bağlayarak görüşmeleri sonlandırdık.

Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Yönetim Kurulu