Sağlık Bakanlığında Önemli Görüşme

2

018-2019 Yılı içinde Sağlık Profesyonelleri Platformu Olarak Bakan Yardımcılarımız ile izleyeceğimiz yol haritası hakkında görüşmelerimiz oldu.
Bu Görüşmeleri Bakan Beyin Yoğun programı sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi,Bununla Birlikte Bakan Yardımcımız Prof.Dr.Muhammet Güven ile Şuayip Birinci ile çok samimi bir ortamda özlük haklarımız ve atamalar ile ilgili yaşanan sorunları ele aldığımız görüşmelerimiz başarı ile tamamlandı.
Bu Görüşmeden Satır Başları Aşağıdaki Gibidir;
dileklerimizin yanısıra iki bakanımızla da bazı konuları da istişare fırsatımız oldu.
*Her iki Bakan Yardımcılarımıza Hayırlı Olsun Dileklerimizi Sunduk.
* Meslek tanımları sorununu burada dile getirdik, Bir kurul oluşturulduğunu ve hem tanımı olmayanlar hemde eksik olanlar ile ilgili çalışma başlatıldığı söylendi.
Bu kurul ayni zamanda performans dağılımındaki adaletsizliğin giderilmesi konusunda da düzenleme yapılacağını Bakan Yardımcım Muhammet bey bize aktardı.

* Ek atama icin maliyeye sürekli talep olduğunu fakat 2018 yılı icin zor olduğunu. Fakat 2019 bütçesinde geçmiş yıldan daha fazla olması icin çalışacaklarını belirttiler.

* Bu hafta zimmet bekleyenlerin büyük çoğunluğunu düşüreceklerini bunun komisyon toplantısının yarın yapılacağını belirttiler.

* Geriye kalan 14 bin sağlık isçisi planlamasının henüz yapılmadığını içinde sağlıkçı olacağını planlamayı sahadan gelen talebe göre yapacaklarını Bakan Yardımcımız Muhammet Bey aktardı.

*4+2 de yaşanan bütün sıkıntıları mazeret tayinleri,becayiş ve sağlık sorunları olanların tayini hakkında çalışmayı Sağlık Profesyonelleri Platformu ile birlikte yapabileceklerini,bu anlamda görüşlerimizi ihtiyaçları olduğunu Bakan Yardımcımız Şuayip Bey tarafımıza aktardı.
Ayrıca hem Muhammet bey ile hemde Şuayip bey ile devam toplantıları yapacağız ve birlikte çalışacağımız konuları belirledik. Şuayip bey öncülüğünde yapacağımız çalışmanın esaslarını belirledik. Önümüzdeki günlerde bakan beye sunulacak raporu hazırlayıp teslim edeceğiz bu raporlarda yeralacak konular şunlardır.

*Alt öğrenim engeli

*4+2 düzenlemesi mazeret tayinleri ve becayiş.

*1219 ek 13 un yeniden revize edilmesi

* Sağlık insan gücü planlaması yapılması

* Döner sermaye katsayılarının mesleklere ve kurumlara göre düzenlenmesi

* Sağlık mensuplarının serbest meslek icrasına yönelik düzenleme yapılması

* Herkesin kendi yetkinlik alanında istihdamı ve yetkinlik ölçütünün diploma olması.

Bu konuların raporunu önümüzdeki günlerde hazırlayıp bakan beye sunulmak üzere Şuayip beye teslim edeceğiz. Ve ayda bir devam toplantıları ile sahanın her sorununu aktarma misyonumuza devam edeceğiz.
Sağlık Profesyonelleri Platformu üyesi ve Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı Barış Cavlı

1 bugün, 16,686 toplam