Mr Güvenliği Anketi

MR inceleme MR güvenlik kılavuzlarında belirtilen esaslara dikkat edildiği taktirde son derece güvenli ve faydalı bir görüntüleme yöntemidir.

Ülkemizde ilk defa 1989 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Bu tarihden günümüze kadar ülkemizde MR da meydan gelen kazaların ve komplikasyonların sıklığı ile ilgili bir veri yoktur.

Bu çalışmanın amacı MR bölümünde çalışan Radyoloji teknikerlerinin mesleki yaşamları boyunca MR tetkikini gerçekleştirirken karşılaştığı kaza, komplikasyon, yan etki vb. olay yada olayları araştırarak, ülkemizdeki MR kaza sıklığını saptamak, böylece MR güvenliği konusundaki gerekli tedbirlerin alınmasını ve farkındalığın artırılmasını sağlayarak MR da meydana gelecek kazaları azaltmaktır. Anketimiz de kişi ve kurum ismi ile ilgili soru mevcut değildir. Anket süresi yaklaşık 5 DAKİKADIR. Katkı sağladığınız için teşekkür ederiz.

Anketimiz sona ermiştir. Anketimize katılan meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Doç.Dr. Atilla Arslanoğlu, Radyoloji Uzmanı
BRCARE Görüntüleme Merkezi ANKARA

Mezuniyet 1993 Gülhane Askeri Tıp Fakültesi
TRD sayfasında MR Güvenlik Kılavuzu oluşturulması, radyasyonun zararları, bilgisayarlı tomografide radyazyon dozu azaltma yöntemleri konularında araştırmalarım, sunumlarım ve Johns Hopkins ile Northwestern üniversitelerinde yurtdışı tecrübelerim var.

&
Aydın Kuran, Radyoloji Teknikeri TMRT-Der Yönetim Kurul Başkan Yardımcısı

1994 Yılı Uludağ Üniversitesi SHMYO, U.Ü Radyoloji anabilim dalı MR Görüntüleme biriminde çalışıyorum. MR güvenlik – İletişim konularında sunum ve araştırmalara katılmaktayım.

MR Güvenlik Klavuzu için tıklayınız.