KTO Karatay Üniversitesi Radyoloji Sempozyumu

Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği-KTO Karatay Üniversitesi iş birliği ile Siemens ve Sezin Sağlık sponsorluğunda gerçekleşen Konya Radyoteknoloji Eğitimi 547 katılımcı ile Karatay Üniversitesinde yapıldı.

Yoğun ilgi ve 17 ilden Meslektaşlarımızın katılımıyla gerçekleşen Konya Sempozyumu kongre havasında, ücretsiz olarak yapılmıştır.
KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Çağatay Ünüsan ve Sağlık Hizmetleri Kameslek Yüksek Okulu Saniye Göknil Çalık açılış konuşlularında katılımcılara teşekkür ettiler.

1995 yılında İzmir’de kurulan Türkiye’de ilk Radyoloji Teknikerleri Derneği olan TMRT-Der alanındaki en büyük mesleki sivil toplum kuruluşudur. Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı Mehmet Erkek açılış konuşmasında ‘ Tıbbı görüntüleme teknikerliği eğitiminin ön lisans düzeyinde olması günümüz şartlarına uygun değildir. En kısa sürede lisans düzeyi eğitim programları açılmalıdır. Biz dernek olarak yılda bir kez uluslararası kongre ve imkânlarımız ölçüsünde ülkemizin farklı illerinde ücretsiz eğitim seminerleri düzenlemekteyiz. Bu gün burada bulunan meslektaşlarımıza, Sezin Tıp ve Siemens firmalarına Karatay Üniversitesi yönetimine ve Elimizdeki Hayatlar Topluluğuna teşekkür ederim ‘ dedi.

Radyoloji Teknikeri Şükrü Doğan Radyasyon Güvenliği ve Korunma Konusunda yaptığı sunumda; Radyasyon kaynakları ile çalışan meslektaşlarımızın, gerekli korunma tedbirlerini bilmelerinin ve uygulamalarının çalışan ve hasta güvenliği için önemine değindi.
Radyoloji Teknikeri Faruk Karakuş Radyoloji Direk grafi hatalarının oluşmasın teknik sebeplerin yanında uygulayıcılardan da kaynaklandığını, görevlinin dikkat ile bunların önüne geçilebileceğini değindi.

Prof. Dr. Serdar Karaköse hızlı gelişen radyolojideki teknolojik gelişmeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Siemens firmasından Mahmut Ur Bilgisayarlı Tomografide kullanılan ileri çekim teknikleri ve olgu örneklerini katılımcılarla paylaştı.
A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Salih Şimşek Radyoloji departmanlarında kullanılan ekipmanların güvenli kullanımı ve iş. Sağlığının radyoloji departmanındaki önemi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Öğretim Görevlisi Ahmet Bayrak Termografik görüntülemenin tanı alanındaki yeniliklerinden ve sahadaki uygulamaları hakkında bilgilendirdi.

Radyoloji Teknikeri Aydın Kuran Manyetik Rezonans Görüntülemede hasta ve kullanıcı güvenliğinin önemini, görüntü kalitesini ve iletişim konularında sunum yaptı.

Siemens Firmasından Ali Avcı son dönemin en popüler konusu yapay zekâ uygulamalarının Manyetik Rezonans görüntülemede tanı ve tedavi aşamasındaki yeni çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Siemens firmasından Tuğrul İnaltun Manyetik Rezonans Kardiyak ileri görüntüleme yöntemlerini meslektaşlarımıza sundu.
Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkan Mehmet Erkek başkan yardımcısı Nezaket Özgür ve TMRT-Der İktisadi işletme genel Müdürü Barış Cavlı Radyolojide hukuki düzenlemeler ve uygulamalar hakkında katılımcılarla interaktif oturum gerçekleştirdi.

Sempozyum konuşmacılara plaket sunumu ve toplu fotoğraf çekimi ile sonlandırıldı.

Organizasyon komitesi Barış Cavlı, Mehmet Yıldız, Durmuş Sipahioğlu, Halil Tüfek, Halil Türktemiz, İbrahim Uğurlu ya teşekkür ederiz.
Sempozyum eş başkanları Dr.Öğr.Üyesi Saniye Göknil Çalık, TMRT-Der Başkan Mehmet Erkek’ e teşekkür ederiz.

Fotoğraflar için tıklayınız.

Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Yönetim Kurulu