Bakanlığın Kararı ile Acil Üniteleri Olmayan Hastanelerde Mesai Ücretini Artırımlı Ücret Alamayacak.

17.9.2019’dan itibaren ayrı bir acil laboratuvar veya radyoloji ünitesi olmayan Sağlık Tesislerinde nöbet görevi ifa etmekte iken mesai saatleri dışında acil servis hastalarına hizmet veren laboratuvar/röntgen birimindeki görevli personele bu süreler içinde çalıştıkları için yüzde 50 artırımlı nöbet ücreti ödemesine karar verilmişti. Ancak Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu’nun bozma’ya istinaden bu paralar geri ödemesi karar vermiştir.

Bu karara göre görev yapılan kurumda acil ünitesinde ve poliklinikte ayrı ayrı iki cihaz bulunması halinde sadece acil de çalışan kişilere kısaca bu hizmetin fiilin yapılması ve bu birimde aktif çalışanlara verilmesi kararı bağlanmıştır.

İtiraz kararı sonucunu beklemeden Sağlık Bakanlığı’nın Hukuk Müşavirliği Görüş Yazısına istinaden tek röntgen cihazı olan birimlerde gece 16:00-08:00 arasında veya hafta sonu çalışmalarda verilen yüzde 50 artırımlı verilmemesine ve bu ücretin 17.9.2019 itibaren alan kişilerden geriye dönük kamuya geri ödemesi hükmüne yer verilmiştir.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab