TBMM’de Görüşme

Tıbbi Görüntüleme Teknisyeni ve Teknikerlerinin (radyoloji teknisyeni ve teknikerleri) sorunlarını görüşmek üzere Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği (TMRT-Der) Başkan Yardımcısı Nezaket ÖZGÜR, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan KUTLU ve Mustafa Talat ERDEM, Sağlık Politikalarından sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze AKKUŞ İLGEZDİ ile görüştüler.

Görüşmede CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU’na iletilmek üzere dosya verdiler. Dosyada, 25 Haziran 2021 tarih ve 31522 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanan 24 Haziran 2021 tarih ve 4144 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 27/4/1939 tarihli ve 2/10857 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Radyoloji, Radyom ve Elektrikle Tedavi Müesseseleri Hakkında Nizamname (bundan sonra “Tüzük” olarak anılacaktır) yürürlükten kaldırılması nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılacak yeni Tüzük ve yönetmelikle ilgili sıkıntıları dile getirdiler. Şua ( Sağlık) İzni başta olmak üzere, Fiili Hizmet Zammı sürelerinin kesintisiz yılda 90 gün ve 8 yıl Fiili Hizmet Zammı süresinden yararlandırılması hakkında kanun teklifleri, radyoloji çalışanlarının 5 saat çalışması ile ilgili kanun teklifleri, radyoloji görevlilerinin çalışmalarının riskli birim olarak kabul edilmesi için ve döner sermaye oranlarının artırılması ile ilgili kanun teklifi, Lisans mezunlarının 3600 ek göstergeden yararlandırılması hakkında kanun teklifi, radyoloji biriminde hizmet alımının bitirilerek çalışan Tıbbi Görüntüleme Teknisyeni ve Teknikerlerinin kadroya alınması hakkında kanun teklifi ve Radyoloji alanında çalışan sağlık personelin radyasyondan kaynaklı sağlık sorunlarının araştırılması hakkında meclis araştırma önergeleri dosya halinde Sağlık Politikalarından sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze AKKUŞ İLGEZDİ aracılığıyla CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU’na iletilmek üzere verildi.