TBMM ÖNEMLİ GÖRÜŞME

Bugün Sağlık Profesyonelleri Platformu yönetim kurulu olarak TBMM’de çeşitli görüşmeler gerçekleştirdik;
Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Yönetiminden Barış Cavlı ve Nezaket Özgür Derneğin Gençlik Kollarını temsilen Gamze Kotevoğlu bu görüşmelere eşlik etti.
Kısaca ziyaret ettiğimiz Kişiler;
Sağlık komisyon başkanı Şenel Yediyıldız

Komisyon sözcüsü Sağlık eski Bakanı Ahmet Demircan

Komisyon üyesi Tarim eski Bakanı Ahmet Eşref Fakibaba

Ak parti Komisyon üyesi Abdullah Ağralı

Ak parti Komisyon üyesi Recep Şeker

Ve MHP milletvekili Arzu Erdem Hanimefendi
ile görüşmeler sağladık.

Bu görüşmelerin konularını 7 ana maddede topladık ;

1- 4/B liler ile 2+4 sisteminde ilgili kadro Calismasi yok fakat ilerleyen süreçte bir iyileştirme çalışması gerçekleştirilecek bunda yetkili makam Bakanlık dendi. 4/B li arkadaşların kadro verilmezse dahi bu sisteme dahil edilmesi konusunda görüş belirttik.

2- Zimmet bekleyen arkadaşların taleplerini illettik ve bakanımızdan alınan bilginin Aralık bitmeden hepsinin tamamlanacağı olduğu belirtildi. Guvenlik soruşturmaları sürecindeki uzun surelerin yarattığı psikolojik ve mali sıkıntıları ilettik.

3- Atama bekleyen 550 bin sağlıkçının en büyük derdi atamalar ve adil dağılım konusu olduğunu 2019 da yüksek rakamlar beklediğimizi söyledik.
Arkadaslar digerleri sayı bilgisi vermeye çekinse de Komisyon Baskani sayın Yediyıldız 2019 atamasının 2018 den fazla olacağını talebi bu şekilde yaptıklarını ve gerçekleşmesinin muhtemel olacağını belirtti. Yanı Şenel beye göre 2019 da 27 binden fazla atama olacak. bu haberin olumlu olduğunu fakat dağılımda da etki etmek istediğimizi açıkça belirttik. (Aralık 10 itibari ile bütçe netleşecek imzaya gelecek)

4- Meslek tanımı olmayan Hemşire- Ebe yardımcılığı, Sağlık Yonetimi Perfuzyon SBT lerin ve diğer eksik tanımlı ile tanımı olmayan bölümlerin sorunlarını birebir ilettik ve atamalardan önce tamamlanması gerektiğini yoksa yapılacak atamalarda kadro açılmayacağını söyledik bununla ilgili komisyon olarak bakanlıkla iletişime geçileceğini ve yapılan çalışmaların hızlandırılacağı sözünü aldık. 1219 sayılı kanunun Ek 13. Maddesindeki meslek tanımlarının uluslararası standartlara kavuşturulması ve olmayan sağlık meslek tanımlarının eklenmesi çalışması yapılması konusunda bütün görüşmelerimizde destek aldık.

5- 3600 ek gösterge konusunu dike getirdik eski Bakanımız söz verildiyse mutlaka yapılır dedi ve sürecin zaman alabileceğini belirtti

6- Sn Demircan’ in bakanlık sürecinde dile getirdiği “19 bin sağlık isçisi yıl sonuna kadar alınacak” sözünü hatırlattık. Bunun mutlaka yapılacağını bütçe ve maliyede sıkıntı nedeni ile uzadığını yakın süreçte tamamlanacağını belirtti.
7. Şua izinleri veya mesai arttırılması hakkında bir çalışma olup olmadığını soruma Şenel Bey böyle bir çalışma duymadığını belirtti
Ayrica İlerleyen süreçte Sn. Arzu Erdem ile birlikte çalışmalar yapacağız ve görüşmelerin tamamının tekrarını yine ilerleyen süreçte gerçekleştireceğiz.

Öte yandan bütün gorusmeleri gerçekleştirdiğimiz vekillerimiz bakan ve komisyon üyelerimizi 11 Ocak “Türkiye Sağlıkçılar Günü” programımıza davet ettik ve tamamına yakınının aksi bir durum olmazsa katılım sözünü aldık.

8 bugün, 4,704 toplam