Kadrolu, 4 B ‘li ve 3+1 Kapsamındaki Personelin Tayin Durumları

Tayin Çeşitleri

A) iller arası tayin:
3+1 sene sonra ocak ve haziran ayında bakanlık açık pozisyonları yayınlar. Personel hizmet puanına göre sırasıyla yerleştirilir.

B) Sağlık mazereti:
Personelin kendisi, vasisi olduğu kardeşi, anne babası, eşi ve çocukları üniversite hastanesi veya eğitim araştırma hastanelerinden sağlık durumunun kötü olduğunu kanıtlarsa, tedavisini bulunduğu ilde yaptırmakta zorlanıyorsa, bulunduğu ilde hastanın hayatı tehlikeye giriyorsa … Tayin isteyebilir. Tayin sonucuna komisyon karar verir.

C) Eşin vefatından sonra 1 (bir)  yıl içinde istediği yere tayin olabilir.

D) Eşinden boşanırsa anne baba ve kardeşin ikamet ettiği yere veya herhangi bir D ve C grubu hizmet iline, boşandıktan sonra 1 sene içinde tayin isteyebilir.

E) Zorunlu yer değişmeye sahip eş, gittiği yerde emekli olursa diğer eş, o emekli olduktan sonra 1 sene içinde emekli eşin yanına tayin isteyebilir.

F) Eğitim tayini; Sağlıkla ilgili 4 yıllık bir yüksek öğrenim gördüğünü giriş belgesi ile kanıtlayan personelin eğitim gördüğü yere tayini yapılır. 3+1 bitirmek zorunludur. Kadrolu personel ise bulunduğu hastanede 1 senesini doldurmuş olmalıdır. Eğitim tayini sadece 1 kerelik yapılır. Stratejik personel eğitim tayini yapamaz.

G) Terör nedeniyle şehit olan veya çalışamayacak derecede malul olan kamu görevlisinin, anne baba çocuk ve kardeşleri tayin isteyebilir.

H) Kendisinin esinin çocuklarının can güvenliğinin tehlikede olduğunu adli veya idari makamlarca kanıtlayan personel istediği yere tayin olabilir.

I) Sağlık bakanlığı eş durumu tayinleri;

1. Sözleşmeli 45A (3+1) personel;
Ocak ve temmuzda sözleşmeli personel için tayin dönemi olur. Bir yılını  doldurup, o dönemi bekler ve başvurur.

A) Sağlıkçı + Sağlıkçı evliliği (Sağlık Bakanlığı)

1.Eşlerden her ikisi sözleşmeli ise; üst bölge gruptaki alt bölge gruba geçer. (Çünkü alt bölge gruplarda açık daha çok)

2. Eşlerin biri sözleşmeli diğeri kadrolu ise; yine bölge boşluğa bakılır nerde açık daha çok ise oraya alım yapılır. Kadrolu olanın bulunduğu hastanede en az 1 yıl görev yapmış olması lazım. Sözleşmeli tayin isteyecekse yine en az 1 yıl görev yapmış olması lazım (dipnot: ikisi de sağlık bakanlığı personeliyse)

3. Eşlerden biri üniversite hastanesinde 4bli sağlıkçı, diğeri sağlık bakanlığında 45A sağlıkçı veya kadrolu sağlıkçı ise; üniversitede çalışanın olduğu yere gidilir.

B) Sağlıkçı + Stratejik Personel; Sağlıkçı stratejik personele tabidir. (stratejik personel: subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş veya uzman er, mülki idare amirliği, milli istihbarat, emniyet hizmetleri sınıfları, hakim savcı, kaymakam, vali, doktor… muhtar… )

C) Sağlıkçı+ Farklı Bakanlık; Üç  sene bitiminde tayin olur. Diğer bakanlığın protokolleri uygulanır.

D) Sağlıkçı + Özel Sektör Çalışanı; Özel sektördekinin 720 günlük primi doldurduysa sözleşmeli sağlıkçı, 3 senesi bitince özel sektördekinin yanına gidebilir.

2. Kadrolu Sağlık Personeli; Bölge grup sıralamasına bağlı olarak doluluk oranı çok olan ilden, boş oranı çok olan ile tayin olur. Eş durumu için, tayin dönemi beklemesine gerek yoktur, sadece dilekçe ile başvurulur.

J) Alt bölge tayini
K) Üst bölge tayini

Not: Herhangi bir tayinden sonra, il dışı tayin isteyebilmek için personelin son gittiği hastanede-kurumda  en az 2 (iki) yıl çalışmış olması gerekir.