TMRT-Der
Bilimsel Proje Başvurusu

TMRT-Der Bilimsel Proje Hakkında

Sevgili meslektaşlarım ve meslektaş adayı öğrenci kardeşlerim;

TMRT-Der kurulduğu günden bu yana artan bir ivme ile bilimi ve ulusal alandaki bilimsel faaliyetleri destekleyen, bu alanda birçok ilke imza atarak bilimsel yayın üretebilme yeteneğini ulusal kongrelerine entegre edebilmiş alanındaki ilk ve tek dernektir. Sizlerle, Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği (TMRT-Der) ailesi olarak büyük bir heyecanla beklediğimiz, sektörümüzün geleceğine yön verecek önemli bir gelişmeyi paylaşmak istiyoruz.

12-16 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşen 18. Ulusal Radyoteknoloji Kongresi ve Eğitim Seminerleri kapsamında lansmanını yaptığımız, bilimin ışığında, teknoloji ile harmanlanmış, yenilikçi ve sürdürülebilir projeleri desteklemek amacıyla düzenleyeceğimiz “TMRT-Der Bilimsel Projeler Destek Programı”nın başvuruları alınmaya başlanmıştır. Bu program, radyografi alanında öncü projeleri keşfetmeyi ve  bu projelere 1 yıl boyunca maddi destek sağlayarak gelişimlerini hızlandırmayı hedeflemektedir. Bilim kurulumuz tarafından yapılacak değerlendirme sonucu 2 projeye 25.000 TL destek sağlanacaktır.

Destek Programımız, teknikerlerimizin yanı sıra ön lisans öğrencilerimizi de kapsayacak şekilde tasarlanmıştır. Bilgi ve deneyimlerinizi, vizyoner bakış açınızla birleştirerek sektörümüzde devrim yaratabilecek projeler geliştirmeye davet ediyorum. Unutmayın ki, her büyük başarı, cesaret gerektiren bir ilk adımla başlar. Projeler, derneğimizin saygın bilim komitesi tarafından titizlikle değerlendirilecek ve seçilen projeler, alanında uzman profesyonellerden oluşan bir mentor ekibi tarafından desteklenecektir. Bu süreçte, projenizin gelişimi için gereken her türlü akademik ve teknik desteği sağlamak bizim için bir onur olacaktır. Projenin son başvuru tarihi 15 Temmuz 2024 olarak belirlenmiştir.

Sizleri bu programa katılmaya ve radyoteknoloji alanındaki bilgi ve becerilerinizi tüm dünya ile paylaşmaya davet ediyorum. Gelin, hep birlikte bilimin ve teknolojinin sınırlarını zorlayalım, yarının radyoteknoloji dünyasını bugünden şekillendirelim.

Yenilikçi fikirlerinizle buluşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.

Mehmet ERKEK
Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği

Başvuru Sahibi

Not:

• Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği olarak, tüm proje başvurularının en yüksek etik standartlara uygun olarak hazırlanmasını beklemekteyiz.
  • Başvurular, bilimsel dürüstlüğü koruyacak ve her türlü bilgiyi doğru ve şeffaf bir şekilde sunacak şekilde olmalıdır.
  • Araştırmalarda insan veya hayvan denekler kullanılması durumunda, ilgili etik kurullardan gerekli onayların alınmış olması şarttır.
  • Ayrıca, projelerde kullanılacak her türlü verinin gizliliğine ve kişisel verilerin korunmasına özen gösterilmelidir.
  • Başvuru sahipleri, projelerinin uygulanması sırasında karşılaşabilecekleri her türlü etik sorunu öngörmeli ve çözüm yollarını belirtmelidir.
  • Bu kurallara uyulmaması, projenin değerlendirme dışı bırakılmasına neden olabilir.
  • Çalışmanın yapılacağı hastaneden alınacak ve çalışma yapılan cihazın özelliklerini gösteren başhekim onaylı çalışma İzin belgesi
  • Taahhütname (Bu araştırmanın planlanması, uygulanması, değerlendirilmesi ve yayınlanması aşamalarında finansmanı sağlayan kuruluşlarla, araştırmayı yapacağı yer ve kişilerle ticari, politik, kişisel nedenlerle araştırmanın bilimsel ve etik yönlerine zarar verebilecek hiçbir bağlantısı olmadığını beyan etmeli)
  • Özgeçmiş