Kamuoyuna Duyuru

Covid-19 pandemi sürecinde şimdiye kadar 165 sağlık çalışanı hayatını kaybetmiştir. Pandemi sürecinde covid-19 tanı ve teşhisinde en önemli cihazları kullanan Radyoloji teknikerleridir. Meslektaşlarımızdan da bu hastalığı yakalanan ve hayatını kaybedenler vardır.
Bilgisayarlı Tomografi ,röntgen çekimlerinde ve test amaçlı kullanılan diğer radyoloji cihazlarında da, hastalarla yakın temas içinde olan meslektaşlarımızın riski büyüktür. Portabl (seyyar) röntgen cihazlarıyla, yoğun bakım hastalarının akciğer grafileri meslektaşlarımız tarafından çekilmektedir. Sağlık profesyonellerinin Covid-19 ile mücadele sürecinde, tıbbı görüntüleme teknikerleri en önde yer almaktadır. Bu süreçte tüm sağlık profesyonellerini kapsayacak koruyucu düzenlemelerin yanında mali ve idari düzenlemeler yapılmalıdır.

COVID-19’UN TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN MESLEK HASTALIĞI OLARAK KABUL EDİLMESİNİ İSTİYORUZ.

Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Yönetim Kurulu