İyi ki varsın X-Işını!

8 Kasım 1895 yılında Wilhelm Conrad Röntgen tarafından bulunan X ışınının bu yıl 125. yılını kutlayacağız.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 8 Kasım Dünya Radyoloji Gününü, radyolojinin tanı ve teşhis aşamasında güvenli hasta ve çalışan farkındalığı oluşturmak, halkın anlayışını geliştirmek için coşkuyla kutlayacağız.

2020 yılı dünyada ve ülkemizde COVID-19 salgınının yayılmasıyla hayatımızın birçok alanını etkiledi. Salgınla mücadelede, sağlık profesyonellerinin yorulmak bilmeyen muazzam çabaları ve özverili çalışmaları ve halkımızın desteği ile en kısa sürede pandemi sürecini atlatacağımıza inanıyoruz. Bu nedenle 8 Kasım 2020 Dünya Radyoloji Gününde, radyolojinin bugünlere gelmesini sağlayan, tıbbı görüntüleme alanında çalışan, COVID-19 hastalarının teşhis ve tedavisinde vazgeçilmez bir katkı sağlayan meslektaşlarımızı saygıyla bir kez daha anacağız.

Herkesi dünyada yaşanan pandemi salgınında iyice ortaya çıkan tıbbi görüntülemenin kritik rolünü anlamaya,  dünyada ve ülkemizdeki meslektaşlarımızın özverili çalışmalarının takdir görmesine ve  X-ışınlarının önemini anlamaya davet ediyoruz.

Bu günlerde fiziksel bir mesafeyi mutlaka koruyarak birlikte kutlamaya devam edebilir, tüm meslektaşlarımızı anabilir, takdir edebilir ve her yerde ‘İyi ki varsın X-Işını’ diyebiliriz.

8 Kasım 2020
Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği