Ege Üniversitesine Ziyaret

Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği ve Ege Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü iş birliği Yüksek Lisanstan sonra Doktora Programı için de iş birliğine gidildi.

Bugün geldiğimiz nokta da bir çok meslektaşlarımız akademik çalışmanın detaylarını öğrenmek için mücadele vermektedir. (Daha önce paylaşılan yazının içeriği aşağıda link ile verilmiştir.)
Şuan ALES sınavından ve YÖKDİL ya da üniversitenin kendi yaptığı sınavlardan 55 üzeri alınması durumunda yüksek lisans yapılabilmektedir. Yüksek lisansı bitiren kişilerin ileride doçentlik ya da profesör gibi kutsal görevleri yapabilmek için doktora programına ihtiyacı olmaktadır.

Bu sebeple Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı Mehmet Erkek ve İktisadi İşletmesi Genel Müdürü Barış Cavlı ile her zaman bizlerden desteklerini esirgemeyen ve okulunuzun 4 yıl olmasında en büyük destekçilerden biri olan Prof. Dr. Hakkı Muammer Karakaş ile Ege Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsüne Enstitü Müdürü Prof. Dr. Sabriye YUŞAN’ı, Müdür Yardımcıları Doç.Dr. Elçin Ekdal Karalı ile Doç. Dr. Çiğdem İçhedef’i makamında ziyaret ettik.

Oldukça samimi ortamda gerçekleşen bu görüşmede Müdürümüz Sabriye Hocanın bir ay içinde üniversite olarak Doktora programına başvuracaklarını, hazırlıkların bittiğini belirtti. Şuan için küçük ama okulumuzun 4 yıl olması ya da farklı bölümlerden lisansa tamamlayıp akademik olarak ilerlemek için olabilecek en büyük adımın atılmasından dolayı GURURLUYUZ!

Unutulmamalıdır ki okulumuzun 4 yıllık olması durumunda kamu ve özel tüm üniversitelerde bu yüksek lisans programından mezun olacak kişiler çalışacaktır.

Bu görüşmeler de emeği geçen değerli hocalarımıza tekrardan teşekkür ederiz.

Şuan bizlere düşen tek görev ALES ve YÖKDİL ‘den 55 almaktır.

Bu yolda ilerlemek isteyen tüm meslektaşlarımıza şimdiden başarılar diliyoruz ve bu konuda sorusu olanlar mesaj kısmından yazdıkları takdirde gerekli yardımlar seve seve yapılacaktır.

Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği