Radyoloji Teknikeri, Radyoloji Teknisyeni, Radyoloji Teknikerleri, Radyoloji Teknisyenleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikeri

.

Doğu Akdeniz Üniversitesinde de Radyasyondan Korunma ve Güvenliği Konulu Sempozyum Düzenlendi


image_pdfimage_print

Sempozyum, Kıbrıs Türk Radyograferler Derneği (KIBRAD) Başkanı Songül Bahar tarafından gerçekleştirilen açılış konuşması ile başladı. Medikal alanda kullanılan radyasyon yoğunluğuna değinen Bahar, diğer yollarla alınan radyasyon oranının medikal alanda alınandan daha fazla olduğuna vurgu yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Yurt tarafından “Radyasyon nedir?, Nasıl ölçülür?, Radyasyondan korunmanın temel kriterleri nelerdir?” ve Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nden Dr. Fuat Türköz Ciner’in “İyonize radyasyonun biyolojik etkileri” konulu sunumları ile sempozyumun ilk oturumu gerçekleşti.

Kıbrıs Türk Radyograferler Derneği ve Doğu Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile Radyasyondan Korunma ve Radyasyon Güvenliği Sempozyumuna Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkan Yardımcısı Nezaket Özgür katılmıştır.

Nezaket Özgür katıldığı panelde ‘İyonlaştırıcı Radyasyon Kaynaklarına Karşı Radyasyondan Korunmada Ulusal Alt Yapı politikaları ve çözüm önerileri‘ anlatmıştır. Özlük Haklar İnteraktif panelde katılımcıların sorularını yanıtlamış, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Yoğun katılımın sağlandığı sempozyum da emeği geçen herkese ve Kıbrıs Radyoloji Teknikerleri Derneği Başkanı Songül Doğan Bahar’a teşekkür ederiz.

Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Yönetim Kurulu