Ardahan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından, TMRT-Der ve United Imaging desteğiyle düzenlenen “Manyetik Rezonans ve Bilgisayarlı Tomografi Görüntüleme Teknikleri Sertifikalı Eğitim Programı” yoğun katılımla gerçekleştirildi.
20-21 Mayıs 2026 tarihlerinde Mühendislik Fakültesi konferans salonunda düzenlenen eğitim programına toplam 85 öğrenci katıldı. Program sonunda katılımcılara uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalar takdim edildi.
Eğitim programında; MR görüntüleme teknikleri, ileri MR uygulamaları, veteriner radyolojide MR görüntüleme yöntemleri, bilgisayarlı tomografi fiziği ve görüntüleme süreçleri detaylı şekilde ele alındı.
Programın moderatörlüğünü Öğr. Gör. Sinan İrtegün üstlenirken, Klinik Uygulama Uzmanı Selim Akkoyunlu ve Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde görev yapan Radyoloji Teknikeri Ferhat Kaya tarafından katılımcılara teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.
Eğitim kapsamında MR ve BT sistemlerinin çalışma prensipleri, görüntü oluşum süreçleri, modern görüntüleme teknikleri, klinik çekim protokolleri ve görüntü optimizasyon yöntemleri anlatıldı. Ayrıca workstation destekli uygulamalarda öğrenciler; elde edilen MR ve BT görüntülerini düzenleme, multiplanar rekonstrüksiyon (MPR), görüntü işleme ve temel post-processing uygulamaları üzerinde birebir çalışma fırsatı buldu.
Veteriner radyoloji alanına yönelik oturumlarda ise hayvanlarda MR görüntüleme yöntemleri, anatomik değerlendirme süreçleri ve veteriner görüntüleme uygulamalarına ilişkin güncel bilgiler paylaşıldı.
Program boyunca öğrenciler hem teorik bilgi edinme hem de workstation tabanlı uygulamalarla aktif deneyim kazanma imkânı elde etti. Katılımcılar, modern radyolojik görüntüleme teknolojilerinin klinik kullanım alanları hakkında kapsamlı bilgi edinirken, uygulamalı eğitimlerle mesleki becerilerini geliştirme fırsatı buldu.
Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Yönetim Kurulu
