3600 Ek Gösterge için kanun teklifi verildi

31.7.2003 tarihli 4969 sayılı kanunun 4.üncü maddesiyle değişiklik yapılarak ek gösterge puanlarının 3600’e çıkarılması ile Doktorlar, Diş Doktorları, Eczacılar ve Biyologlar lisansiyer farkı almaktadır. Bu kanun maddesi geçer ise Hemşireler, Ebeler, Sosyal Hizmet Uzmanları , Fizyoterapistler, Diyetisyenler, Psikologlar ve Diğer Sağlık Lisansiyerleri yararlanacaktır. Anayasanın kanun önünde eşitlik başlıklı 10’uncu maddesindeki ”aynı kanuna tabi eşitler arasındaki eşitlik ilkesine” dayanarak diğer lisansiyerlerin bu haktan yararlanmasını talep ettik. Bu teklif Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği ile diğer derneklerin ortak girişimleri ile verilmiştir.

Bu kanun teklifi ile birlikte CHP grup kararı ile vermiş olduğu kanun teklifinin bağlantısını aşağıda bulabilirsiniz.

Bu kanun teklifi verilmesinde bizlere destek olan ve her zaman yanımızda olduğunu hissettiren CHP İzmir Milletvekili Murat Balkan ile bu yazışmalarda konuyu takip eden ve diğer dernekleri ortak bir çalışma içine sokan Mustafa Talat Erdem‘e teşekkür ederiz.

3600 Kanun Teklifi için tıklayınız.

CHP Grup kararı – 3600 Ek Gösterge Kanun Teklifi için tıklayınız.

İndir (PDF, 60KB)

İndir (PDF, 245KB)