Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği ve Ege üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü iş birliği Yüksek Lisanstan sonra Doktora Programı için de iş birliği haberini daha önce sizler ile paylaşmıştık.

Bu amaçla Nuclear Sciences and Technologies Conference kongresinde Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı Mehmet Erkek ve iktisadi işletmesi Genel Müdürü Barış Cavlı Ege Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsüne Enstitü Müdürü Prof. Dr. Sabriye YUŞAN’ı ,Müdür Yardımcıları Doc.Dr. Elçin Ekdal Karalı ile Doç. Dr. Çiğdem İçhedef DOKTARA Programının YÖK kısmındaki izinleri için bir araya geldik.

Oldukça samimi ve verimli geçen bu toplantılar da Doktora kısmı ile ilgili iyi haberler alacağımıza inancımız tamdır.

Ayrıca TENMAK adına ( eski adı TAEK) katılan Prof. Dr. İsmail Boztosun ile bir takım görüşmeler yapıldı. Bu görüşmeler de aynı TÜBİTAK gibi TENMAK ‘da proje destekleme amacı ile ilanlara destek vererek çıkacağını belirti.

Proje karşılığı destek almak istiyen tüm meslektaşlarımızı bu haberleri takip etmesini istedi.

Şuan ALES sinavindan ve Yokdil ya da üniversitenin kendi yaptığı sınavlardan 55 üzeri alınması durumunda yüksek lisans yapılabilmektedir. Yüksek lisansı bitiren kişilerin ileride Doçentlik ya da profesör gibi kutsal görevleri yapabilmemiz için doktora programına ihtiyacımız olmaktadır.

Şuan için küçük ama okulumuzun 4 yıl olması ya da farklı bölümlerden lisansa tamamlayıp akademik olarak ilerlemek için olabilecek en büyük adımın atılmasından dolayı GURURLUYUZ!! Unutulmamalıdır ki okulumuz 4 yıllık olması durumunda Kamu ve Özel tüm üniversiteler de bu yüksek lisans programından mezun olacak kişiler çalışacaktır.

Bu görüşmeler de emeği geçen değerli hocalarımıza tekrardan Teşekkür Ederiz.

Şuan bizlere düşen tek görev ALES ve YOKDİL ‘den 55 almaktır.

Bu yolda ilerlemek istiyen tüm meslektaşlarımıza şimdiden başarılar diliyoruz ve bu konuda sorusu olanlar mesaj kısmından yazdıkları takdirde gerekli yardımlar seve seve yapılacaktır.

Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği