Taşerona Kadro Konusunda Radyoloji Teknikerleri/Teknisyenlerinin Dikkatine!

Bugün Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu açıklamada Taşerona Kadro konusunda sağlık personelinin adının hiç bir yerde geçmemiş olmasının üzüntüsünü yaşamaktayız.

Bu konu gündemimize önceden beri girmiş olup yapılan toplantılarda Sağlık Bakanlığı yetkililerine soru olarak sorulmasına rağmen detaylı cevap alamamış olmanın hayal kırıklığını yaşarken, bugünkü açıklamalarda sağlık alanında çalışan Cihaza Bağlı Taşeron İhalelerinde ( Radyoloji ve Laboratuvar ) çalışanların hakkında net bir bilgi verilmemesi bizleri endişeli bir bekleyiş içine sokmuştur.

Gerek gruplardaki yorumlarda olsun gerek bizlere sorulan sorularda taşerona kadro konusunda personele dayalı işler de yapılacağı ve bizimle ilgili olan kısımda soru işaretleri olduğunu bir çok kez dile getirmiştik. Bunun en büyük sebebinin yaptığımız görüşmelerde bu sorularımıza herkesin net cevap vermemiş olmasıydı.

İnşallah bu konuda net bir bilgi en yakın zamanda açıklanır ama o zamana kadar son durum bizim tarafımızda şu şekildedir:

Kamudaki ve Belediyedeki personel kadroya alınacak detaylar kısmında sekreterlik, güvenlik, temizlik ve santral işinde olanlar kısaca cihaza bağlı olmayan işler denildi, bu yüzden gelecek detayları görmeden konuşmak yanlış olacağı yönündedir. Ancak son durumda konu bizim aleyhimize gözükmektedir.

Bu hafta sonuna kadar Bakanlıkta bir toplantıya katılacağız,bu toplantıda bu konuyu gündeme getirip son durum hakkında bilgi almaya çalışacağız ve bu bilgileri sizler ile paylaşacağız.

Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı Barış Cavlı