Sağlık Çalışanlarına Yönelik Her Boyutuyla Şiddet Çalıştayı

Değerli Meslektaşımız,

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları uzun bir süredir her geçen gün daha da yoğunlaşarak devam ederken sağlık çalışanlarının şiddete karşı yürüttüğü her türlü kurumsal ve bireysel mücadeleler ne yazık ki yeterli olmamakta, olamamaktadır. 29 Mart 2017 tarihinde Dr. Hüseyin AĞIR’ın katledilişi yaşadığımız bu olumsuz gerçeği yeniden gözler önüne sermiş bulunmaktadır.

Sağlık çalışanlarının güvenli ve sağlıklı ortamlarda çalışması Anayasal bir hak olup ilgili yasalarla da bu hak güvence altına alınmış iken sağlık çalışanları tarafından sorunun çözümü için yapılan öneriler yetkililerce yok sayılmakta, göstermelik uygulamalarla şiddetin bir şekilde sürdürülmesine göz yumulmaktadır.

Kurumumuzun da içerisinde yer aldığı Sağlık Çalışanlarının Sağlığı Çalışma Grubu 28 Mayıs 2017 tarihinde Ankara’da birçok meslek örgütünün de katılımıyla Sağlık Çalışanlarına Yönelik Her Boyutuyla Şiddet Çalıştayı düzenlemiş bulunmaktadır. Çalıştay ile ilgili detaylı bilgi ve katılımcı kayıt formuna aşağıdaki link üzerinden erişilebilir.

Çalıştaya katkı ve katılımlarınızı bekler, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Yönetim Kurulu