Radyoloji Teknikerleri Sağlık Bakanı Müsteşarı Prof.Dr. Eyüp Gümüş ile bir araya geldi.

22 Derneğin Başkanları, Atanamayan Sağlıkçılar Platformu Başkanı Aras Ali Altıntaş, Derneğimizin Başkanı Barış Cavlı ve Başkan Yardımcısı Nezaket Özgür ile Sağlık Bakanı Müsteşarımız Prof.Dr. Eyüp Gümüş ile bir araya geldik.

Toplantıda, Özlük Haklarımız, Lisans, Atanamayan Sağlıkçıların Durumu, Ortaöğretim Mezunlarının Mağduriyeti, Üniversitelerin Fazla Mezun Vermesi, Fiili Hizmet Süresindeki Mağduriyetimiz, Taşeronlaşmaya Son Verilmesi ya da Yapılacak İhalelerde ve Şehir Hastanelerinde Maaş Denetlemesi Yapılması ve Buradaki Çalışanların Asgari Ücretin 2 Katı Maaş Almasının Yazılı Veriler ile Sözleşmeye Eklenmesi konuları konuşuldu.

Müsteşarımız özellikle verilen maaşların kontrol edeceğini, Üniversite mezuniyet sayısında sınırlama getirmek için çalışma yapıldığını 2017 de ikinci bir alım için maliye ile görüştüklerini anlattı ayrıca ön lisans mezunlarını lisans mezunu yapmak için ara bir model üzerinde çalıştıklarını anlattı.

Sayın Müsteşar Prof.Dr. Eyüp Gümüş gruplar ile 2 ayda bir araya gelinmesi gerektiğini, özellikle Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği olarak bizden yukarıda yazdığımız konular ile ilgili bir çalışma istediğini ve en yakın zaman da bir araya gelerek bu çalışmanın üzerinden geçilmesini istedi.

Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği olarak Aras Ali ALTINTAŞ, diğer dernek başkanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.