Sağlık Profesyonelleri Platformu adına Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı Barış Cavlı, Aras Ali Altıntaş, Elektronörofizyoliji Platformu Başkanı Kürşat Erdoğan Zülfikar ile Sağlık Bakanı Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken bir araya geldik.

Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken ile biraraya Geldik.

Sağlık Profesyonelleri Platformu adına Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı Barış Cavlı, Aras Ali Altıntaş ve Elektronörofizyoliji Platformu Başkanı Kürşat Erdoğan Zülfikar ile biraraya geldik.

Kendisi ile gündemimizde olan konular hakkında görüş alışverişinde bulunduk.

Bunlar kısaca;

• Radyoloji Lisans çalışması için en büyük problem olan lisans mezunları için görev tanımı konusunda destek istedim ,bize bu konuda destek vereceğini, gerekli irtibatı sağlayacağını bildirdi ve bu konuda kendi danışmanını yetkili kıldı.
  • Sertifikali çalışma ve diplomasız çalışanlar hakkında sunumuzu yaptık ,bu konuda alan dışı çalışmalarda kendi mezunlarının çalıştırılması konusunda bizi destekleyen cümleler ile sunumuzu beğendiğini belirtti.
  • Alımların 2 veya 3 olması konusunda sizin ve bakanın farklı görüş bildirdiğini belirttik,kendisi burada söz sahibinin maliye olduğunu ,kendisinin hala 2 alimda olacağını bildiğini belirtti ve maliye ne derse o olacağını aktardı ve önlisans 2018 KPSS öncesinde ( Tahminen Ekim Ayına Kadar ) bütün alımların yapılacağını belirtti.
  • Diğer bölümlerin ilk alimda büyük hayal kırıklığına uğradığını belirttik ,kendisi şuan hemşire ihtiyacı fazla olduğu için bunu yaptıklarını ve diğer alımlarda bütün bölümlerden alım olacağını aktardı. Şuan önceliğimiz hemşire ve ebe olduğu için bu şekilde yapıldığını aktardı.
  • Kamu işçisi alımı Haziran – Temmuz aylarında 19 binlik alımın yapılacağını aktardı.
  • 4 B lilerin kadroya alınması hakkında bir çalışma olmadığını belirtti.

Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı
Barış Cavlı