Radyoloji Teknikerleri Teknisyenleri Derneği Başkanı Bakan Yardımcısı ile görüştü

*Yapılan bu toplantıda Atanamayanlar Meslektaşlarımız için; Maliye den bütçe detayları verilmediği için sayı ve tarih konusunda net bilgi olmaması sebebiyle paylaşım önümüzdeki günlerde yapılacağı bilgisini verdi.
*Taşerona Kadro müjdesi konusunda Cihaza Bağlı Radyoloji teknikerlerinin son durumu hakkında detaylar üzerinde çalışıldığını anlattı,bu anlamda detayları görmeden konuşmak erken olacağı bilgisini verdi.
Bizlerin toplantıdan sonraki görüşü olumlu olmadığı yönündedir yinede detayları görmeden net bir şekilde bu konuda yorum yapmak yanlış olacağı düşüncesindeyiz.
*Güvenlik Soruşturması hakkında; 12500 atamadan geriye kalan 1200 sağlık personeli ile 341 ebe atamasından geriye kalan 50 kişinin güvenlik soruşturmasının devam ettiğini ve en kısa surede bu sürecin sonlanmasini beklediğini aktardı.
*Özellikle cihaza bağlı ihaleler de asgari ücret verilmesinin yanlış olduğu bilgisini aktardik. Kendisi sorun yaratan özlük hakları,maaş ve diğer konular da ortak bir rapor hazırlamamızı istedi.
İlerleyen günler de yeni kurulan Sağlık Profesyonelleri Platformu ile birlikte hareket etmeyi ve en kısa zamanda oluşturulacak rapor sonrasında bir araya gelinilmesi kararı verildi.
Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı Barış CavlıTürk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı olarak Barış Cavlı, Atanamasi Yapılmayan Sağlıkçılar Platformu Başkanı Aras Ali ALTINTAŞ ve Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanı Prof.Dr.Tulin Düğer ile birlikte Sağlık Bakanı Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken ile bir araya geldik. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen bu görüşme yaklaşık 75 dakika sürdü.
*Taşerona Kadro müjdesi konusunda ”cihaza bağlı radyoloji teknikerlerinin” son durumu hakkında detaylar üzerinde çalışıldığını anlattı. Bu anlamda detayları görmeden konuşmak erken olacağı bilgisini verdi.
Bizlerin toplantıdan sonraki görüşü olumlu olmadığı yönündedir. Detayları görmeden net bir şekilde bu konuda yorum yapmak yanlış olacağı düşüncesindeyiz.
*Güvenlik Soruşturması hakkında; 12500 atamadan geriye kalan 1200 sağlık personeli ile 341 ebe atamasından geriye kalan 50 kişinin güvenlik soruşturmasının devam ettiğini ve en kısa surede bu sürecin sonlanmasının beklediğini aktardı.
*Tıbbi sekreterler için çıkan diploma şartı ile ilgili genelgenin diğer bütün bölümlere yayılmasını ve diploma şartı getirilerek sertifikasyonun önüne geçilmesinin önemini anlattık. Devam toplantılarda bu konunun üzerine durulacağı bilgisi verildi.
*Özellikle cihaza bağlı ihalelerde, asgari ücret verilmesinin yanlış olduğu bilgisini aktardık. Kendisi sorun yaratan özlük hakları, maaş ve diğer konular da ortak bir rapor hazırlamamızı istedi.
İlerleyen günler de yeni kurulan Sağlık Profesyonelleri Platformu ile birlikte hareket etmeyi ve en kısa zamanda oluşturulacak rapor sonrasında bir araya gelinmesi kararı verildi.

Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı Barış Cavlı

1 bugün, 127 toplam