Nursen AĞAR’ın hukuk zaferi tüm meslektaşlarımız için umut oldu.

İstanbul Yedikule Gögüs Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapan meslektaşımız Nursen AĞAR‘ın hukuk zaferi tüm meslektaşlarımız için umut oldu.

01.10.2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 Sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu ile radyasyon kaynaklarıyla çalışan sağlık personeli çalışma sürelerine 5510 Sayılı Kanunun 40. Maddesi ile 90 gün ekleneceği belirtilirken, aynı Kanunun ilgili yönetmeliğinin 9.maddesinin (6) bendine göre “sigortalının ücretsiz izinde geçen süreleri, fiilen çalışılmayan ücretli izin, sağlık raporu, yıllık izin, şua izni, eğitim izni, resmi ve dini bayram tatillerinde fiili hizmet zammından faydalanamaz” denilmektedir.  Bu nedenle de fiili hizmet suresi zammı 90 gün yerine 45-50 güne düşürülmüştür.

Nursen AĞAR arkadaşımız Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nın taraf olduğu davada   bu kararında Ankara 10. İdare Mahkemesi 10.03.2011  tarihinde  verdiği kararda meslektaşımızı haklı bulmuş ve  5434 Sayılı Emekli Sandığı Kanunu’na tabi olarak çalışanlar 5510 sayılı kanunun getirdiği bu değişiklikten etkilenemeyeceği ve 2008 yılından önce fiili hizmet 90 olduğu için 2008 tarihinden sonrada 90 gün olması yönünde karar vermiştir.

İndir (PDF, 1.48MB)

1 bugün, 106 toplam