Meslek Lisesi ve SHMYO Mezunlarının Dikkatine!

Yeni çıkan bir KHK ile Meslek Lisesi mezunu yada iki yıllık SHMYO mezunu hemşire, att, teknisyen, tekniker aklınıza gelen tüm meslek lisesi mezunları okula başladıkları yılı bir dilekçe vererek sigorta başlangıcı olarak düzeltme hakkına sahip oluyorlar.

ÖRNEĞİN 2 yıllık Anesteziye girme senen 1992. Sigorta başlangıcım ise 1997. Bu KHK ile 1997 olan sigorta başlangıcımı 1992 ye çekiliyor.

Ve şu an emeklilik yaşım 56. Ama bunu yaptıktan sonra 2-3 yıl geri çekilir, emeklilik yaşın 53’e düşebilir.

Şu an emekliliği hak edenler için ise şöyle bir avantajı oluyormuş. Mesela meslekte 35 yılını dolduran bir hemşire ablamız yada elektrik teknisyeni abimiz meslek lisesi giriş tarihini sigorta başlangıç tarihine dilekçe ile çektiğinde okuduğu 4 yıl için 35+4= 39 sene üzerinden emekli olabilecek. Sonuç olarak onlar için erken emeklilik seçeneği olmasa bile alacakları ikramiye hizmet yılı arttığı için aynı oranda artacak.

Dilekçe örneği için tıklayınız.

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik için tıklayınız.

SGK Bu gün yapmış olduğu açıklamada konuyla ilgili olumsuz cevap vermiştir. Konuyla ilgili SGK basın açıklaması linktedir.

İndir (PDF, 281KB)