Mesleğimizle ilgili ciddi bir eğitim sorunu var!

Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen 4. Ulusal Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulları Sempozyumuna katılan Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı Barış Cavlı “Tıbbi Görüntüleme (Radyoloji) Teknikerliği, Meslek Tanımları ve Meslek Örgütlerinin Rolü” konusunda sunum yaptı.

Sunumunda eğitimin önemine dikkat çeken Başkan Barış Cavlı; “Mesleğimizle ilgili ciddi bir eğitim sorunu var. Bu yüzden yılda 1500-2000 kişinin ücretsiz olarak yararlandığı eğitimlerimizde, teknik bilgilerin yanında güncel teknolojik gelişmeler, hasta ve çalışan iletişimi konularına vurgu yapıyoruz. Güvenli sağlık eğitimi sunmanın eğitimden geçtiğini biliyoruz. Çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Lisans seviyesine çıkartılmasına yönelik çalışmalar yaptık ancak YÖK’ten bu konuda gerekli desteği göremedik. Sağlık Bakanlığı halen büyük bir geçiş ve dönüşüm içinde. Bu dönemde umarız mesleğimiz adına doğru kararlar alınır. Lisans eğitimi ile uğraşırken, eğitim verecek meslektaşlarımız için yüksek lisan programı açılması yönünde de ciddi çalışmalarımız oldu. Lisan tamamlamada  devlet memuru meslektaşlarımızın özlük hakları ve kadro dereleri sorun olacaktı. Bu sorun şu anda yapılan lisans tamamlama programlarıyla dolaylı yoldan çözülmeye çalışılıyor.” şeklinde konuştu.