Lisans Çalıştayı Yaptık

25 Kasım 2017 Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Yönetim Kurulu Seçimleri sebebiyle yaptığımız lisans çalıştayı hakkındaki bilgilendirmeyi olası bir seçime girecek başka bir adayı zor durumda bırakmamak için haberini geç verdik. Bu anlamda özür dileriz.

23-25 Kasım Uluslararası Katılımlı Radkor Kongresinde, Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği, Radyoterapi Derneği, Kıbrıs Türk Radiographer Derneği, TRD ve birçok üniversitenin bir araya gelmesi ile birlikte Radyoterapi ve Tıbbi Görüntüleme Bölümlerinin ortak bir müfredat çalışması için bir araya geldik. Değerli hocalarımızın sunumları ve yapılan beyin fırtınası toplantıları ile ortak müfredat yerine bağımsız iki bölüm olarak ama birlikte hareket etmeye karar verildi. Yapılan toplantıda bazı ders isimlerinin, isimlerin de değişikliğe gidildi.

Ayrıca YÖK başkanından alınacak randevuya Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği, Radyoterapi Derneği ve bir kaç üniversiteden katılımcı ile birlikte gidilmesi gerektiği kararına varıldı.

Bizler için gayret başarılı geçen bu toplantı sonucunda pilot üniversitelerin belirlenmesinin mutluluğunu yaşadık.

Bu sistemde hemşireliğin dört yıllığa geçiş sürecinde olduğu gibi bütün okulların dört yıllığa geçiş yerine kademeli olarak ön lisans ve lisans bölümleri olarak ayrı ayrı iki program ile ilerlemesi sonraki süreçte bütün okulların dört yıllığa geçmesi fikri benimsendi.

Bu toplantı emeği geçen kişi ve kuruluşlar:

• BARIŞ CAVLI (TMRT-DER)
  • NEZAKET ÖZGÜR (TMRT-DER)
  • SEYHAN ERDEM (TMRT-DER)
  • ONUR YILDIRIM (TMRT-DER)
  • MEHMET ERKEK (TMRT-DER)
  • SERCAN ÇETİNKAYA (TMRT-DER)
  • ORHAN SARIKAYA (TMRT-DER)
  • AYDIN KURAN (TMRT-DER)
  • SONGÜL BAHAR (KIBRAD-DER)
  • ERMAN BAŞARANER (KIBRAD-DER)
  • NAZİK GARİPSAZCI (KIBRAD-DER)