Fiili hizmette bir kazanım daha!

2008 öncesinde kamuda çalışmaya başlayan kişilerin açtığı davalar da yeni bir kazanım da Sağlık -Sen’den geldi.
Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Röntgen teknikeri davacı Sağlık Sen tarafından açılan fiili hizmet süresinin Ankara 11. İdare Mahkemesi verdiği kararda idarenin 5510 Sayılı Kanundaki değişikliği belirterek 5 yıldan fazla fiili hizmet süresinden yararlandırılmayacağı yönünde savunma yaptığı hatırlatıldı. Mahkeme mevzuat hükümleri incelendiğinde  5510 sayılı yasa yürürlüğe girdiği tarihten önce görev yapan röntgen teknisyeninin fiili hizmet süreleri bakımından 5434 Sayılı Kanuna tabi olduğunun anlaşıldığına vurgu yaptı. İdarenin her yıl için 3 ay fiili hizmet süresi zammı olmak üzere toplam 8 yıl fiili hizmet zammından yararlandırılması talebinin reddine ilişkin işlemin iptaline hükmetti.

Not: Danıştay ve istinaf Mahkemelerinden gelecek sonuçlar bizler için önemlidir. Yaklaşık 10 a yakın idare mahkemelerinde kazanılmış dava bulunmaktadır. Bizler için önemli olan Danıştay’da kazanılan Nurşen Ağar davası ile birlikte yine de Danıştay da kaybedilen bir dava olduğu unutulmamalıdır. Bu anlamda kazanılan idare mahkemelerin sonuçlarını beklemekte yarar vardır.

2 bugün, 8 toplam