Fazla Tetkik Sorunu

Fazla tetkik Konusunda Bakanlığın bizi dikkate almasını ve bizim ile iletişime geçmesini rica ediyoruz.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Çalışan Sağlığı toplantısında Başkan yardımcımız Nezaket Özgür‘ün güzel bir konuşması oldu. “Eğer bizim sağlığımızı düşünüyorsanız öncelikle tetkik sayısının aşağıya çekilmesi” hakkındaki görüşü herkesçe takdir edildi. Bu konunun önümüzdeki toplantıların bir numaralı konusu olacağını inanıyoruz. Ayrıca bu konu birçok Genel Sekreterliğin gündeminde bulunduğunu biliyoruz. Sadece acil uzmanı haricinde pratisyen veya sekreterin giriş yapmasını engellenmesi ile bir bölgede tetkik sayılarında yüzde 20’ye yakın düşüş gösteren hastanelerimiz var. Doz takip sistemleri uygulayan hastanelerde aynı bölgelerdeki hastaların ikinci kez çekimi engellendi. Bu iki uygulama ve bizim duymadığımız bizim için faydalı bütün çalışmaların yurt geneline yayılmasını istiyoruz.

Yönetim Kurulu olarak bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz ama her ne olursa olsun kesin talimatlara bağlanarak bu tarz işlemlerin her yerde yapılması gerekiyor. Sonuçta performans sisteminin mağdurları olmaktan yorulmuş yanı başımızdaki düşman ile çalışmak durumda olan bizleriz.

Lisans seviyesinde olan Radyoloji Teknikerlerine, İzlanda’da olduğu gibi gereksiz çekimi iptal etme gibi bazı yetkilerin verilmesi ve  Radyoloji Teknikerlerinin görmezden gelinmesi artık son bulmalıdır.

Birçok platformda bu konuları Dernek olarak gündeme getirdik, umarız ilgili kurumlar bizi dikkate alır ve görüşümüzü isterler. Bu konuda bilgilerimizi paylaşmaktan her zaman mutluluk duyacağız.

TMRT-Der Yönetim Kurulu