Endüstriyel Radyografi Uygulamalarında Radyasyondan Korunma Çalıştayına katıldık.

28 Ocak 2017’de Ankara – Kavaklıdere’de bir otelde gerçekleşen Endüstriyel Radyografi Uygulamalarında Radyasyon Korunma Çalıştayı’na TMRT-Der olarak Yönetim Kurulu üyelerimiz Nazım Topçu ve Seyhan Erdem ile katıldık.

Bu çalıştayda, özellikle radyasyon güvenliğinden sorumlu olan yetkili ve ilgili kamu kurumlarının, radyografi uygulamaları yapan firmaların, tedarikçi firmaların, üniversitelerde radyasyondan korunma konusunda çalışan eğitimcilerin, radyasyondan korunma eğitimi veren kuruluşların katılımı ile belli bir düzeyin yakalanması ve tatmin edici sonuçların çıkmasına yardımcı olması amaçlanmıştır.

Çalıştaya TMRT-Der ile birlikte Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Fizik Mühendisleri Odası, çok sayıda Üniversite mensubu ve STK davet edilmişlerdir.

Radyasyon konuların geçtiği her yerde olmaya bizimle ilgili oluşabilecek iş imkanlarını takip etmeye yada yapabileceğimiz her türlü destek için bu tarz çalıştaylarda olmanın önemi ile hareket etmeye devam edeceğiz.
Teşekkürler Arkadaşlar
TMRT-DER BAŞKANI BARIŞ CAVLI