Barış Cavlı ve TMRT-Der!

Cumartesi günü kendini bilmez birkaç insanın sahte hesaplar ile şahsıma ve bu bağlamda derneğimize saldırısına şahit olduk.

1998 yılında Radyoloji ile tanıştığım zamandan bugüne kadar sadece iki firmada çalıştım. Bu firmalar içinde sorumlu tekniker olarak görev yaparken; ikinci işimde yurtdışı merkezli bir firmada Bölge Müdürlüğü görevine geldim. Bu görev benim için çok önemliydi. Çünkü artık gücümü ve kuvvetimi kendi meslektaşlarım için harcayabilecektim. Ancak bu şekilde meslektaşlarımı daha iyi koruyabilirdim, özlük haklarımıza hiçbir şekilde kimsenin dokunmasına izin vermeden çalışmalarımı bu kurallar çerçevesinde düzenleyebildim. Kimine göre bu durum kötü olarak görülebilir ama bu sistemin bozuk yapısını daha iyi görebilme, bu mesleği kim hangi amaçla zarar verdiğini daha iyi anlayabilme ve bunlarla mücadele etme konusunda bizleri biraz daha ayrıcalıklı hale getirdi. Ayrıca özel sektörde yaşamış olduğum deneyimler sayesinde hasta ruhlu insanlar ile nasıl müdahale edeceğimi ve onların seviyesine inmemeyi öğrenme fırsatım oldu. Bu sebeple dernek yönetim kurulu seçimleri sonrasında fake hesaplarla yapılan saldırıları başarı ile atlatma imkanı bulduk. Çok şükür ki bu olayda bizi tanıyan insanlar bu oyunlara alet olmayıp tepkilerini en iyi şekilde belli ettiler. Bu anlamda tekrardan teşekkür ederiz.

Bu mücadeleler içinde meslektaşlarımızın çok daha başarılı işler yapacağına inandığım için akademik çalışmalara da önem verdim ve 11 tane uluslararası yayın yaptım. Yıllarca MR Teknikerliği yapmış biri olarak bunu MR kitabı yazarlığı ile taçlandırma imkanı buldum. Ayrıca radyasyon dozu düşürme çalışmalarında 12 ülke arasında en iyi neticeleri elde eden takımın liderliğini yapmaktayım. Ben bu yoğunlukta bunları yapabildiysem meslektaşlarımızın çok daha başarılı işler yapacağına inanıyorum.

Dernek ile tanışmama vesile olan birileri mutlaka oldu, benim için sevindirici onlar için üzücü bir durum oldu, bu durumu okuyan herkes beni anladığına inanıyorum. Ben bu dernek ile tanışma konusu sonrasında kendi ekibim ve arkadaşlarımla 2015’de Ankara’ya seçimlere geldik ve TMRT-DER Yönetim Kuruluna seçildim.

Bu ilk dönemde; sağlık sisteminin açıklarını ve yanlışlarını bir çok kez Sağlık Bakanlığına göstermeye çalıştık, özellikle diplomasız Tekniker çalıştırılmaması konusunda başarılı işler yaptık, Atanamayanlar için verdiğimiz mücadele herkes tarafından takdir edilmektedir. Özlük haklarımıza dokunulmaması gerektiğini çok sert bir şekilde ortaya koyduk. Eğitime değer vererek çeşitli şehirlerde meslektaşlarımıza ücretsiz eğitimler verdik.

Geçen iki yıl içinde sosyal medyada 2525 olan üye sayımız 15500’leri gördü. Şimdi iki grubumuz mevcuttur. Ayrıca 1100 olan dernek üye sayımız, 2017 seçim günü 3000’lere geldi. Meslektaşlarımızın bizlere yapılan son fake hesaplar ile yapılan saldırı sonrasında bizlerin yanında olduğunu göstermek için dünden bugüne 60 üstünde yeni kayıt ile şuan 3068 üyemiz olmuş durumdadır.

Anladım ki artık herkes bizim ne için bu derneğe girdiğimizi anlamış durumda ve bu bizi güçlü kılan en büyük özelliğimiz…

Ayrıca birçok meslektaşımız sosyal medya hesaplarının yorum kısımlarından bize olan desteğini gösterirken, açılan sahte hesapları şikayetleri ile kapattırdılar.
Her zaman yanımızda olduğunuz için de ayrıca teşekkür ederim.

Yeni dönemde Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu olarak özellikle lisans ve yüksek lisans çalışmalarının daha fazla üzerinde duracağız. Atanamayan meslektaşlarımızın yanında olmaya devam ederken, özlük haklarımız için mücadeleye devam edeceğiz.

Yeni Dönem hepimiz için hayırlısı olsun.

Aşağıdaki resim bana gelen destek yazılarından bir tanesi ,tekrardan desteğiniz için Teşekkür Ederim.
Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı Barış Cavlı