1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür. Türkiye’de ilk kez 1923’te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan’ında, “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM’de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.

Böylece 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Türkiye’nin emek ve sendikacılık tarihi açısından önemli bir adım olarak kayda geçmiştir. En yüce değer olan emeğin, alın terinin, üreterek çalışma gücünün kutlandığı bu bayramın Meslektaşlarımızın daha huzurlu ve iyi ortamlarda çalışma dileği ve insan onuruna yaraşır bir şekilde, kardeşlik duygularıyla, huzur, güven ve barış ortamında kutlanmasını temenni ederiz.

Bu vesileyle tüm çalışanlarımıza ve meslektaşlarımıza sağlık, mutluluk ve başarı dolu nice güzel günler dileklerimizle ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü‘ kutlu olsun.

TMRT-Der Yönetim Kurulu